Volám jaro!
Vašek
27.2.2015

Pár slunečních dnů ve mně vyvolalo stesk po příchodu jara. Ano, jaro sice přijde zanedlouho, březen ještě ale bývá tak trochu nefotogenický z krajinářské perspektivy: málo sněhu, žádné listí, docela dost bláta. Nálada posledních dní mi evokuje snímek nějakého blíže neurčeného zpěvného ptáčka, který jsem pořídil v Argentině.

Vyhlídka na ledovec Perito Moreno (Argentina), kde jsem pořídil fotografii ptáčka

NIKON D90 (16mm, f/8, 1/1000 sec, ISO200)
Vyhlídka na ledovec Perito Moreno (Argentina), kde jsem pořídil fotografii ptáčka

Snímek byl vytvořen pár metrů od obrovského splazu ledovce Perito Moreno. Každý, kdo cestuje do Argentiny, chce tento přírodní div vidět. Já jsem nebyl výjimkou. Na jedné z nejhezčích fotek ale nakonec hraje ledovec jen druhé housle – tvoří modravé pozadí pro ptáčka na větvi. Ten sice nevolal jaro, protože v té Argentině bylo právě léto, ale to přeci nevadí. Když jej vidím, už se na jaro strašně těším a zároveň jsem rád, že ty čtyři roční období máme.

Ledovec Perito Moreno (Argentina)

NIKON D90 (38mm, f/8, 1/640 sec, ISO200)
Ledovec Perito Moreno (Argentina)

Fotografie přímo z ledovce zveřejním zakrátko.

 

Jsem fotograf, cestovatel, učitel, trenér. Focení mě pohltilo, je to moje denní dávka duševní hygieny. Nejčastěji fotím v Českém ráji nebo v podhůří Jizerských hor, kde pořádám fotografické workshopy. Vedle krajiny fotím produkty, nemovitosti, rodiny, děti, svatby, veřejné akce. No zkrátka takřka vše, kde hraje roli krásné světlo. 

Václav Bacovský

fotograf, autor blogu krasnesvetlo.cz

0 komentářů

Trackbacky/pingbacky

  1. Květnové panorama - argentinský ledovec Perito Moreno - Fotoblog Václava Bacovského - […] U ledovce jsem se fotograficky vyřádil, chystám ještě v budoucnu další příspěvek. Jednu fotky s jarním posláním jsem už…
  2. Zimní krajina (než přijde jaro) - Fotoblog nejen pro fotografy - […] jaro už asi klepe na dveře, což mi připomíná tuto fotku, ale březen nabízí typologicky ještě spíše zimní krajinu.…

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kategorie e-shopu

Fotím na zakázku

Vlastním špičkové fotografické vybavení a mám 10 let zkušeností z praxe. Díky tomu můžete ode mě mít kvalitní fotky z vašich veřejných, firemních i rodinných akcí.

Fotím konference a firemní akce

Fotoreportáže z konferencí a firemních akcí

Interiéry a exteriéry nemovitostí

Fotografie interiérů a exteriérů nemovitostí

Produktové a ilustrační fotky

Fotografie produktů a ilustrační fotky

Portréty na web nebo blog

Portréty a ilustrační fotky na web nebo blog

Svatební fotografie

Svatební fotky

Rodinné fotky

Rodinné fotky