Sychrovský viadukt
Vašek
22.4.2014

Už jsem tu minulý týden zmiňoval, že jsem měl fotografické žně: v úterý jsem fotil na Bezdězu, ve středu jarní Český ráj. Navečer jsem pak ještě zajel fotit zámek Sychrov. Jelikož jsem ale poslední dobou dával na blog hodně jarních krajinek, vytáhl jsem pro blog pár černobílých fotografií železničního viaduktu mezi obcemi Sychrov a Třtí.

Kamenný viadukt je opravdu parádní stavba a je škoda, že na rozdíl od zámku není známá a ani moc viditelná. Viadukt při cestě ze Sychrova lze navzdory jeho rozměrům úspěšně přehlédnout, viditelnější je spíše při příjezdu obce Třtí.

Sychrovský viadukt - pohled od Třtí. Pod mostem teče sice Mohelka, je to ale jen malý potok a na přilehlé louce lze chodit suchou nohou, čímž pádem se i dobře fotí

NIKON D90 (24mm, f/6.3, 1/40 sec, ISO200)
Sychrovský viadukt – pohled od Třtí. Pod mostem teče sice Mohelka, je to ale jen malý potok a na přilehlé louce lze chodit suchou nohou, čímž pádem se i dobře fotí

Více informací o viaduktu lze najít zde: http://libri.cz/databaze/mosty/heslo.php?id=979.

Datail klenby Sychrovského viaduktu.

NIKON D90 (11mm, f/6.3, 1/40 sec, ISO200)
Datail klenby Sychrovského viaduktu.

Já jsem při fotografování využil širokoúhlý objektiv Nikkor 10-24mm. Bylo krátce po západu slunce a na hledání dobrých perspektiv nebylo mnoho času. Všechny možné perspektivy jsem určitě nevyčerpal a tak se na místo činu ještě vrátím.

Pohled od Sychrova

NIKON D90 (13mm, f/6.3, 1/80 sec, ISO200)
Pohled od Sychrova

I barevná variata byla díky červánkům a dramatické obloze povedená, u architektury však přesti preferuji černobílé provedení.

Detail dvojitého patra viaduktu

NIKON D90 (10mm, f/6.3, 1/40 sec, ISO200)
Detail dvojitého patra viaduktu

Nafotil jsem samozřejmě i Sychrovský zámek, ten si ale nechám na jindy.

Jsem fotograf, cestovatel, učitel, trenér. Focení mě pohltilo, je to moje denní dávka duševní hygieny. Nejčastěji fotím v Českém ráji nebo v podhůří Jizerských hor, kde pořádám fotografické workshopy. Vedle krajiny fotím produkty, nemovitosti, rodiny, děti, svatby, veřejné akce. No zkrátka takřka vše, kde hraje roli krásné světlo. 

Václav Bacovský

fotograf, autor blogu krasnesvetlo.cz

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kategorie e-shopu

Fotím na zakázku

Vlastním špičkové fotografické vybavení a mám 10 let zkušeností z praxe. Díky tomu můžete ode mě mít kvalitní fotky z vašich veřejných, firemních i rodinných akcí.

Fotím konference a firemní akce

Fotoreportáže z konferencí a firemních akcí

Interiéry a exteriéry nemovitostí

Fotografie interiérů a exteriérů nemovitostí

Produktové a ilustrační fotky

Fotografie produktů a ilustrační fotky

Portréty na web nebo blog

Portréty a ilustrační fotky na web nebo blog

Svatební fotografie

Svatební fotky

Rodinné fotky

Rodinné fotky