Objevuji Kanárské ostrovy: Gran Canaria
Vašek
13.9.2017

V pondělí jsem poprvé v životě přiletěl do Španělska. Nejprve do Madridu, tam jsem ale jen přestoupil na letadlo. Mým cílem jsou totiž Kanáry. Přiznám se hned na úvod, že ještě před pár lety bych o Kanáry nestál a trochu bych ohrnoval nos. Nemám rád teplo, koupání nemusím. Jenže pak jsem zažil, co je to fotografování na Havajských ostrovech. Byla to pecka. A no když se moje kamarádka Jana zaláskovala do Španěla a na Kanáry se odstěhovala, bylo jen otázkou času, kdy se sem podívám. A ten správný čas nastal teď v září.

Proč právě září? I když tu je počasí v podstatě stabilní, tak je v září malinko méně horko než v létě, hlavně sluníčko přes den už tolik nepálí. Teď na začátku září je i trošku menší turistický ruch, rušno bude opět od konce října. Září je vlastně ideální na cestování skoro kdekoli, já si navíc vychytal termín tak, abych se nabažil i nočního focení.

NIKON D5300 (55mm, f/8, 1/100 sec, ISO100)

První fotky posílám z hlavního ostrova (administrativně) Gran Canarie. Je nejvíc zalidnění, nabízí kombinaci pláží, hor, písečných dun a velké metropole Las Palmas. Já zde fotil necelý den a půl a stihl západ slunce u Maspalomas a východ slunce v horách.

NIKON D750 (14mm, f/5.6, 1/15 sec, ISO400)

Kanáry jsou ideální místo (možná v „Evropě“ to nejlepší) na noční focení hvězd

NIKON D5300 (20mm, f/6.3, 1/60 sec, ISO100)

I na noční focení došlo. Nejvíce se mi líbila vesnice Tejeda – aby ne, byla prý už asi třikrát vyhlášena nejhezčí vesnicí celého Španělska. Nad vesnicí je vidět Roquo Nublo – velká skála, u které jsem pak fotil východ slunce.

NIKON D5300 (300mm, f/8, 1/125 sec, ISO100)

Dnes jsem se přesunul na Fuerteventuru, odkud bude další příspěvek.

Jsem fotograf, cestovatel, učitel, trenér. Focení mě pohltilo, je to moje denní dávka duševní hygieny. Nejčastěji fotím v Českém ráji nebo v podhůří Jizerských hor, kde pořádám fotografické workshopy. Vedle krajiny fotím produkty, nemovitosti, rodiny, děti, svatby, veřejné akce. No zkrátka takřka vše, kde hraje roli krásné světlo. 

Václav Bacovský

fotograf, autor blogu krasnesvetlo.cz

1 komentář

  1. hanka Cermakova

    paaaani, idealni dovolena a scenerie, moc ti to preju!!!

    Odpovědět

Trackbacky/pingbacky

  1. Fotografování v Ománu: struktury pouště - Fotoblog nejen pro fotografy - […] nás bylo tak akorát stádo velbloudů. Fotky písečných dun jsem na blog dával nedávno po focení na Gran Canárii…

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kategorie e-shopu

Fotím na zakázku

Vlastním špičkové fotografické vybavení a mám 10 let zkušeností z praxe. Díky tomu můžete ode mě mít kvalitní fotky z vašich veřejných, firemních i rodinných akcí.

Fotím konference a firemní akce

Fotoreportáže z konferencí a firemních akcí

Interiéry a exteriéry nemovitostí

Fotografie interiérů a exteriérů nemovitostí

Produktové a ilustrační fotky

Fotografie produktů a ilustrační fotky

Portréty na web nebo blog

Portréty a ilustrační fotky na web nebo blog

Svatební fotografie

Svatební fotky

Rodinné fotky

Rodinné fotky