Ranní moře, aneb příběh dvou fotografií
Vašek
7.9.2013

Dvě fotografie od městečka Eze na francouzském Azurovém pobřeží. Ta první ukazuje samotné městečko Eze, druhá pak fotografii, kterou jsem vlastně pořídil „náhodou“. Proč dávám náhodou do uvozovek? Protože na náhody nevěřím a hlavně, protože jsem takovou fotografii měl dlouho v hlavě. Prostě jsem něco podobného chtěl již delší dobu vyfotit a povedlo se to zrovna dnes ráno, přitom jsem vstával kvůli té první fotce. To mně na fotografování baví nejvíc – je v něm pro vždy krásný moment překvapení, a očekávatelného „not-knowing“, tedy jakéhosi pocitu, že možná nakonec budu mít úplně jiné fotky, než jsem si plánoval, ale to je právě dobře.

Ranní moře u Eze - tato fotka má pro mě jakousi kontemplativní kvalitu

NIKON D7000 (58mm, f/6.3, 1/40 sec, ISO100)
Ranní moře u Eze – tato fotka má pro mě jakousi kontemplativní kvalitu

Proč se mi fotografie líbí – má v sobě jemnou krásu, která působí jako vše kvalitní – pomalu a postupně. Přechody jemných barev, textura hladiny, velký prostor a malá loďka v něm….teplé a studené tóny v harmonické kombinaci.. Dnes jsem si napustil vanu a koukal na fotografii asi deset minut a celou dobu mně to bavilo. I tak si lze užívat fotografie 😉 Z Eze mám ještě spousty nádherných fotek, to je ale na další příspěvek.

První ranní slunce svítí na městečko Eze

NIKON D7000 (48mm, f/8, 1/60 sec, ISO200)
První ranní slunce svítí na městečko Eze

Krásná paleta barev

NIKON D7000 (42mm, f/6.3, 1/40 sec, ISO100)
Krásná paleta barev

 

Jsem fotograf, cestovatel, učitel, trenér. Focení mě pohltilo, je to moje denní dávka duševní hygieny. Nejčastěji fotím v Českém ráji nebo v podhůří Jizerských hor, kde pořádám fotografické workshopy. Vedle krajiny fotím produkty, nemovitosti, rodiny, děti, svatby, veřejné akce. No zkrátka takřka vše, kde hraje roli krásné světlo. 

Václav Bacovský

fotograf, autor blogu krasnesvetlo.cz

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kategorie e-shopu

Fotím na zakázku

Vlastním špičkové fotografické vybavení a mám 10 let zkušeností z praxe. Díky tomu můžete ode mě mít kvalitní fotky z vašich veřejných, firemních i rodinných akcí.

Fotím konference a firemní akce

Fotoreportáže z konferencí a firemních akcí

Interiéry a exteriéry nemovitostí

Fotografie interiérů a exteriérů nemovitostí

Produktové a ilustrační fotky

Fotografie produktů a ilustrační fotky

Portréty na web nebo blog

Portréty a ilustrační fotky na web nebo blog

Svatební fotografie

Svatební fotky

Rodinné fotky

Rodinné fotky